Las Vegas Fru Fortuna I

Las vegasKolonial

Vi hadde kjøpt oss en gammel Ford etter at vi landet på flyplassen i New York. Langsomt hadde vi begynt å snirkle oss vestover. Det var mange ting vi hadde lyst å se på veien til Seattle hvor flere, noe fjerne, slektninger bor. Onkelen til min oldefar var den første som dro over fra Norge til Amerika, for å søke lykken. Han reiste over med dampskip fra Liverpool på 1880 tallet. Etter det fulgte flere på, og familien holdt kontakten. Lett sagt har vi et godt forhold til USA, hele bunten. Noe som ikke er så uvanlig for folk fra Lista.

Vi brukte tre dager i traktene rundt New York for å titte, på frihetsstatuen selvfølgelig, for å se hvor slekta var kommet over, men også på Manhattan og i Bronx. Vi lette en stund etter huset til Immortal Techniqe, og fikk til slutt se en festning bestående av høye murer og piggtråd.

Av kjendisen selv var der ingen spor å se. Vi fortsatte til Colonial Williamsburg, som en del av kultur og historiebiten av turen. Her kan man se hvordan de første amerikanerne slo seg ned, og hvordan de begynte å temme det ville kontinentet. Kolonien er drevet av mange skuespillere som i tradisjonelt tøy viser fram tradisjonelle produksjonsmåter.

Neste stopp etter at vi hadde hatt en dag i Williamsburg, var St.Luis, med sin kjente bue. Derfra reiste vi til Atlanta, for så å slå oss videre vestover.

For de som kjenner meg er det jo ikke noe nytt, jeg gledet meg storslagent til å se Las Vegas, og til å boltre meg i spillerommene.