La tankene få komme

Stillhetens magi

Verden vokser, men samtidig blir den mindre. Globaliseringen og moderniseringen av verden har en sånn fart at vi mennesker knapt kan følge med i endringene. Alt forandres, konstant, og om man ikke følger med på alt, så blir alt mye vanskeligere for en.

Vi jobber på tvers av landegrenser, vi kan reise til nye destinasjoner på rekordfart. Både i arbeidsliv og privat, er dette en merkbar del av vår hverdag.

Vi har ofte møter på jobb via telefon med mennesker som sitter i en helt annen tidssone. Det er ikke lenge siden dette ikke var tenkbart. Vi kan sitte hjemme og surfe på nettet, kanskje melde seg på en pokerturnering og plutselig bli kjent med folk fra Ecuador eller Tyrkia. Plutselig har vi et nettverk av venner og bekjente som sprer seg over hele verden. Vennskap handler ikke lenger om en fysisk kontakt. Vi har fått en ny virtuell verden der reglene er endret.

Men noen ganger kan dette bli for mye. Utviklingen har gått for fort for at vi skal rekke over alt, og det er flere enn noen gang som får problemer både fysisk og psykisk av stresset det medfører. Derfor anbefaler jeg på det sterkeste til alle og enhver å en gang i livet prøve å dra på en “silent retreat”. Dette finnes både i utlandet og i Norge. Det kan vare i en helg, en uke, eller flere måneder. Det handler om at man kobler seg av nettet, og fra omverdenen, og dedikerer tid til seg selv. Hvor ofte har du det helt stille rundt deg, der det eneste du har er dine egne tanker? Jeg tror mange av oss glemmer dette, og glemmer hvor viktig det er å være snill med seg selv, og høre på seg selv, uten å stenge alle tanker ute ved hjelp av en Tv, datamaskin eller musikk..

Buddist