Hva har du gjort i dag?

Bestig et fjell

Det finnes mye man skal ha prøvd her i verden før man dør. Mange har en “bucket list”, altså en liste med ting man skal ha gjort i løpet av livet. De fleste av oss kan vel krysse av et par ting på den listen når vår tid kommer. Ofte kommer nemlig livet litt i veien for alt man har tenkt å gjøre. Man har jobb, skole, barn osv., og tiden strekker ikke helt til. Dessuten så er ofte disse tingene man har på sin liste, veldig store mål, som å bestige Mount Everest, hoppe i fallskjerm, gå på den kinesiske muren osv. Det er kanskje ikke ting som er så vanskelig å få til lenger i dagens moderne og globale samfunn, men poenget er at disse tingene man har på sin liste, behøver kanskje ikke alltid å være så store?

Tenk så godt det vil føles om man setter seg opp mål i livet, og kan krysse av noe nytt for hvert år! Det kan være små ting, som å lære å lage cupcakes, lære en sang på et instrument, prøve å padle i kajakk, se på en landskamp i fotball osv. Disse målene er ganske oppnåelige for alle og vil føles som å bestige et fjell for hver gang du krysser av en ting på listen.

Men en ting som faktisk er verdt å prøve, er å faktisk bokstavelig talt bestige et fjell.

Vi bor jo tross alt i Norge! Det er kanskje ikke en like stor bragd som å gå på Mount Everest, men en god, tradisjonell fjellvandring i Sunnmørsalpene er ikke langt unna!

Hva har du gjort i dag?

Forestill deg at du tar på deg gode klær og sko, pakker sekken med proviant og drar avgårde med noen venner. Den sinnsroen du vil føle på vei oppover de vakre fjellene, er garantert en lykkerus. Men en helt annen type lykkerus enn man er vant til, fra å mestre noe i jobben, eller vinne potten i poker. Hverdagen er så fullstappet av “støy”. Man jobber gjerne med datamaskiner eller telefoner, kommer hjem og slapper av foran en film, eller ved å spille litt nettspill online. Man er aldri helt “offline”. Her er avkoblingen garantert, både psykisk og fysisk!