Har du en strategi?

Sjakk er in!

Vi har pratet en del om poker og gambling tidligere i denne bloggen, ettersom det er noe som interesserer oss veldig. Det er et fascinerende spill, som ikke bare handler om flaks, men også om kunnskap, ferdighet og strategi. Som alt annet, så må dette læres. Men her i verden så er det ofte slik at alt har en sammenheng. Alt man lærer, fører videre til noe annet.

Derfor er det å spille sjakk noe av det beste man kan bruke tid på å lære seg. Her lærer man virkelig ting som er verdifulle for nærmest alt annet i livet. Først og fremst lærer man seg om konkrete regler. Det er ingen unntak. Bonden kan bare bevege seg slik og tårnet bare slik. Det neste man lærer er å tenke i flere steg. For å bli en vellykket sjakkspiller, må man lære seg å se flere steg fremover, og man må lære seg strategi. Strategi er Alfa og Omega, og skiller de gode fra de dårlige. For å være god i noe, må man jo som oftest ha en strategi uansett hva det gjelder. Sjakk vil jeg si er en god måte å lære seg den tenkemåten på!

Strategi

Sjakk blir ofte assosiert med intelligens, – opp igjennom historien har det vært et spill for de store filosofene og forskerne. Men i senere tid har dette forandret seg. Sjakk har hatt en utrolig fremvekst i verden, og ikke minst her i Norge! Vi er jo så heldige å ha Magnus Carlsen, som er verdensmester. Han må mest sannsynlig ha et eget rom til alle medaljer og trofeer han har vunnet. Magnus kan ses av mange som en “helt vanlig” gutt, og han har blitt et forbilde for mange unge. Mange har tatt opp sjakk som en hobby, og det arrangeres sjakkturneringer på barneskoler og ungdomsskoler rundt omkring i landet. Dette er jo også et tegn på at dagens unge søker seg vekk fra alt i den digitale verden, og synes det er spennende med ting som er så “enkelt” som sjakk. Her er det ikke hundre verdener og mysterier som må løses. Man har et visst sett med regler å forholde seg til, og 16 konkrete brikker som hver har sin rolle. Enklere kan det egentlig ikke bli! For deg som spiller poker, er dette virkelig en verdifull måte å trene opp hjernen til å tenke i flere ledd og strategisk.