For å vinne, må man kunne

Poker-entusiast

Jeg har brukt mang en time av min fritid på å spille poker sammen med venner og bekjente, spillet begynner å bli ganske utbredt i Norge. Grunnen til det er nok sikkert at det handler om å vinne penger men også at du lærer deg å kjenne folk. Måten folk spiller på kan fortelle deg en hel del om hvordan de er, og om hvordan de tenker. Hvis du virkelig vil teste grensene til mennesker så lur de med på et spill, og se hva som skjer. Monopol er jo en måte å skaffe seg nye fiender på, og å ødelegge samholdet i familien, men samtidig så forteller det deg en del om hvem man har med å gjøre. Det samme gjelder for Poker og for sjakk, og mange, mange andre spill. Hvis du vil lære deg poker er det noen enkle regler som du må huske for å spille Texas hold’em:

En spiller fungerer som deleren. Denne plassen kalles for ”knappen”. Knappen avgjør hvilken rekkefølge spillerne skal spille. Den første spilleren til venstre for knappen legger en obligatorisk innsats på bordet som kalles for ”big blind”. Big blind er alltid samme størrelsen som den minste innsatsen, hvor ”small blind” vanligvis er halvparten av big blind. For eksempel, i et 10 til 20 kroners Texas Hold’em-spill er minsteinnsatsen 10 kroner og maksinnsatsen 20 kroner. Derfor er big blind 10 kroner og small blind er 5 kroner.

Kortene deles ut med klokken og starter med spilleren til venstre for knappen. Hver spiller mottar to hullkort som plasseres med bildesiden ned på bordet. Denne hånden kalles starthånden. Handlingen begynner med spilleren som sitter til venstre for big blind. Denne spilleren har muligheten til å kaste hullkortene sine ut på midten av bordet eller han kan se og legger derfor samme beløp som big blind, eller han høyner ved å plassere to små innsatser foran seg. Spiller nummer fire kan så gjøre det samme, eller han kan om-høyne, det vil si doble innsatsbeløpet. Satsingen fortsetter med klokken til hver spiller som ikke har kastet seg har bidratt likt til potten.

Poker